Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο!!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων της Παλαμαϊκής Σχολής, σας καλωσορίζουν στο δικτυακό τόπο του σχολείου μας. Ενός ιστορικού σχολείου της πατρίδας μας που έμελε να στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες με πολλά προβλήματα.

Η κουλτούρα των μαθητών-τριών μας, η συνεχής προσπάθεια των διδασκόντων και η ιστορική διαδρομή της πόλης μας σφυρηλατούν ένα άλλο μέταλλο εκπαιδευτικής κοινότητας για το οποίο είμαστε περήφανοι. Είμαστε κοντά και συμμετέχουμε στα κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά και πολιτισμικά δρώμενα της κοινωνίας μας.

Προσπαθούμε να προβάλλουμε από την ιστοσελίδα μας τις εκδηλώσεις μας και τις προσπάθειες των μαθητών-τριών μας.

Ευχόμαστε ο δικτυακός μας τόπος να γίνει μια ενημερωτική και ευχάριστη ώρα για τον επισκέπτη του.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χριστουγεννιάτικη εορτή

Χριστουγεννιάτικη εορτή - Δεκέμβρης 2017

Η αγάπη ήταν η πρωταγωνίστρια της φετινής Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας. Έτσι και εμείς με μεγάλη αγάπη προς τους μαθητές και συμμαθητές μας "γεμίσαμε τις μπαταρίες" της ψυχής μας με αγάπη.

Μέσα από τη συγκίνηση αλλά και το χιούμορ, το τραγούδι και το χορό, θελήσαμε να μεταδώσουμε το αυτονόητο, που όμως δυστυχώς το ξεχνάμε.

"Η βαθιά αγάπη μπορεί να γίνει για όλους μας ένα φυλαχτό στις πιο οδυνηρές περιστάσεις της ζωής μας. Γιατί, όταν εκείνα τα οποία πίστεψες καταρρέουν, όταν τα υλικά αγαθά μοιάζουν ανούσια και ανίσχυρα, μόνο η αγάπη μπορεί να στηρίξει".

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που με τόση αγάπη συμμετείχαν.

Υπεύθυνη της εορτής: Ακαλέστου Σταυρούλα

Υπεύθυνος χορωδίας: Βλαχογιάννης Χρήστος

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θέρμο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θέρμο 

Στα πλαίσια των εκδρομών με εκπαιδευτικό χαρακτήρα το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Παρασκευή 3/11/2017 με τους μαθητές της Α' Γυμνασίου επίσκεψη στο Θέρμο και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τους μαθητές συνόδευαν η Υποδιευθύντρια του σχολείου κα Μαυρίδου Δέσποινα, οι φιλόλογοι κα Κούπλα Πολυξένη, κα Μυλωνά Ευφροσύνη, κα Τσοκάνη Μαρία και η θεολόγος κα Ρόμπολα Ελπινίκη.

Περισσότερα...

Εορτή 28ης Οκτωβρίου

Eορτή 28ης Οκτωβρίου 1940 (27/10/17,  77  χρόνια μετά)

Στα πλαίσια της σχολικής εορτής της σημαίας και της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργανώθηκε  εορτή, με  τίτλο "Όταν η αγάπη για την πατρίδα μας ένωνε". Προσπαθήσαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Πατρίδα και η Θρησκεία είναι οι δυο πυλώνες που στηρίζουν το 'Εθνος μας και το οδηγούν σε πράξεις απαράμιλλου θάρρους και αυτοθυσίας. Μέσα από κείμενα - μαρτυρίες αλλά και λογοτεχνικές δημιουργίες τα παιδιά που συμμετείχαν συνειδητοποίησαν ότι η ενασχόληση με τις εορτές είναι ο καταλληλότερος τρόπος να νιώσεις αλήθειες της Ιστορίας μας. Στο τέλος έγινε μια προσπάθεια να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι να είμαστε περήφανοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες, γνώστες των ιστορικών γεγονότων και των λαθών μας και αυτών που μας οδήγησαν στην καταστροφή και στην "σύγχρονη αμνησία" σχετικά με το παρελθόν μας. Γιαυτό και στο τέλος της εορτής επανειλημμένα τονίστηκε ο στόχος του δρώμενου που συμπυκνώνεται στη φράση: "Ποιοί είστε εσείς που θα με κάνετε να ξεχάσω;"

Υπεύθυνη της εορτής ήταν η φιλόλογος κα Ακαλέστου Σταυρούλα. Συμμετείχε και η χορωδία του σχολείου υπό την καθοδήγηση του μουσικού κου Βλαχογιάννη Χρήστου. 

Περισσότερα...

Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία - Πρόβα αφής ολυμπιακής Φλόγας 2017

Την Δευτέρα 23 Οκτώβρη 2017 πραγματοποιήθηκε διδακτική εκδρομή της Β΄τάξης του Γυμνασίου μας, στην Αρχαία Ολυμπία. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  πρόβα για την αφή της ολυμπιακής φλόγας εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων 2017 που θα γίνουν στη Νότια Κορέα.

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

AFISA ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ? έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Περισσότερα...

Αναβολή εκδρομής

Αναβολή_εκδρομής_του_σχολείου_μας_(16_Δεκεμβρίου_2016)

 

Επαναπροκήρυξη_εκδρομής_για_Θεσσαλονίκη

Αν θέλετε να κατεβάσετε την επαναπροκήρυξη της εκδρομής στη Θεσσαλονίκη, πατήστε εδώ

Εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω ΕΣΠΑ

 

Εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω ΕΣΠΑ

Εξατομικευμένη υποστήριξη(2)- μέσω ΕΣΠΑ

 

 

Παγκόσμια εβδομάδα κώδικα 7-13 Δεκέμβρη 2015

Η Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έχει προσεγγίσει δεκάδες εκατομμυρίων μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο καθένας και οπουδήποτε μπορεί να οργανώσει μία εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα.

Περισσότερα...

Ημερίδα Etwinning στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης «eTwinning ? H Κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης» σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα eTwinning, την Τρίτη στις 15/12/2015 και ώρα 15:45, στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, Καψάλη 25, ΤΚ 30200, Μεσολόγγι). Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα λάβει χώρα Workshop επίδειξης της πλατφόρμας eTwinning.

Περισσότερα...

2η_ Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«2η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Περισσότερα...

Θεατρικό δρώμενο στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου 2015

Στα πλαίσια των Εορτών  Εξόδου 2015 οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο "Το θαύμα της Ελληνικής Επαναάστασης του 1821 - Το θαύμα να αισθάνεσαι Μεσολογγίτης".

Ο πυκνός και ιδιαιτέρως δύσκολος για μαθητές λόγος από λόγια κείμενα, απομνημονεύματα αγωνιστών, ποιητικά κείμενα και αντίστοιχα επίκαιρα τραγούδια, όλα αποδομένα με εκπληκτικό τρόπο από ένα πλήθος μαθητών, καθήλωσαν επί μιάμιση ώρα περίπου τους θεατές. Τα δυνατά σημεία της βραδιάς ήταν η σκηνοθεσία, που κατάφερε να συγκινήσει, το εμπνευσμένο σκηνικό και η πάντα προσεγμένη χορωδία του σχολείου μας.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Υπεύθυνη γιορτής: Ακαλέστου Σταυρούλα - Φιλόλογος

Υπεύθυνος χορωδίας: Βλαχογιάννης Χρήστος - Μουσικός

Επιμέλεια σκηνικού: Τσάτσος Γεώργιος - Καθηγητής Καλλιτεχνικών

 

5o Ψηφιακό Μαθητικό Φεστιβάλ 2015

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε 2&3 Απριλίου, σε αρκετές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, το Ψηφιακό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας. Στην περιοχή μας έγινε στο Αγρίνιο και συμμετείχαμε με έργα που δημιουργήθηκαν από μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κας Παναγιωτοπούλου Γεωργίας.

Περισσότερα...

Bulling

Δραστηριότητες κατά του bullying

στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου «Παλαμαϊκή Σχολή»

O σχολικός εκφοβισμός (bullying) και γενικότερα η ενδοσχολική βία είναι ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο που αγγίζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας και εκφοβισμού στο σχολείο μας λειτουργεί Ομάδα Δράσεων Πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:  

Περισσότερα...

Εορτή 17ης Νοεμβρίου

κείμενο έως 10 γραμμές

 

Φωτο

 

αν θέλουμε και βιντεο

computergoa

Φτιάχνουμε τα δικά μας animation