Αρχική » Τάξη Γ

Αρχείο κατηγορίας Τάξη Γ

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Αξιοποιώντας την ευκαιρία που δίνουν τα προγράμματα επισκέψεων σχολείων που υλοποιεί η Βουλή των Ελλήνων, ο σύλλογος διδασκόντων της Παλαμαϊκής Σχολής (1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου) οργάνωσε επίσκεψη στο ελληνικό Κοινοβούλιο την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023.

Την αποστολή μας, που απαρτίζονταν από μαθήτριες και μαθητές της τρίτης γυμνασίου, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία υπεύθυνων για την υλοποίηση των προγραμμάτων της Βουλής στους οποίους ο διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός παρέδωσε αντίγραφο της Εικόνας της Εξόδου τονίζοντας ότι το σχολείο μας έχει αναλάβει το ρόλο ενός από τους πολλούς πρεσβευτές που πρέπει να έχει η Ιερή Πόλη μας στην πορεία προς τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Έξοδο της Φρουράς της.

Ακολούθησε ξενάγηση κατά την οποία παρουσιάστηκε η ιστορία του επιβλητικού κτιριακού συγκροτήματος της Βουλής, το οποίο χτίστηκε για να φιλοξενήσει την κατοικία του Βασιλιά Όθωνα. Τότε βρισκόταν στα περίχωρα της πόλης των Αθηνών που εκτείνονταν μέχρι και τους πρόποδες του λόφου της Ακρόπολης. Επί πρωθυπουργίας του Ελ. Βενιζέλου, άλλαξε χρήση, ανακαινίστηκε πλήρως και αναμορφώθηκε ριζικά το εσωτερικό του. Διατηρήθηκε αναλλοίωτο μόνο το εξωτερικό κέλυφος καθώς και μια αίθουσα στον πρώτο όροφο, στην οποία φιλοξενείται σήμερα η μόνιμη έκθεση της Βουλής και αποτελεί τον παλιότερο σωζόμενο χώρο του παλατιού του Όθωνα. Στις τοιχογραφίες της αίθουσας, απεικονίζονται στιγμιότυπα από την Επανάσταση και την Απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό, μεταξύ των οποίων και παράσταση Κόρης που κάθεται στενοχωρημένη στα ερείπια της πόλης του Μεσολογγίου που έχει πέσει στα χέρια των Οθωμανών.

Ο χώρος της μεγάλης εσωτερικής αυλής διαμορφώθηκε από τότε στην αίθουσα που φιλοξενεί τις συνεδριάσεις της Βουλής. Είχαμε την ευκαιρία να εισέλθουμε σε αυτήν και να γνωρίσουμε πως γίνεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και οι ψηφοφορίες επί των νομοσχεδίων που εισάγονται στην ολομέλεια. Ξεναγός μας αυτή τη φορά ήταν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι όχι μόνο θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών μας για τη μόνιμη επίλυση του κτιριακού προβλήματος που είναι μείζον ζήτημα για το σχολείο μας, αλλά θα προωθήσει και αιτήματα για παροχή εξοπλισμού.

Εντυπωσιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν αυτό το σύντομο αλλά πολύ περιεκτικό ταξίδι στην νεότερη πολιτική και όχι μόνο ιστορία της πατρίδας μας. Δεν έχασαν φυσικά την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις προς τους υπεύθυνους αλλά και να φωτογραφηθούν στο χώρο.

Η αποστολή επέστρεψε στο Μεσολόγγι έχοντας βιώσει μια ακόμη μεγάλη εμπειρία ζωής.

 

 

2ο ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (από 18/9/2023)

Δείτε στη συνέχεια το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων από 18/9/2023. Για καλύτερη θέαση χρησιμοποιήστε και τα πλήκτρα πλοήγησης στο κάτω μέρος του εγγράφου.

Αν επιθυμείτε να αποθηκεύσετε το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

02-18092023

 

Ανάκτηση κωδικού ΠΣΔ για τους μαθητές

Ανάκτηση κωδικού ΠΣΔ

(για να συνδεθείτε απευθείας στη σελίδα ανάκτησης κωδικού πατήστε ΕΔΩ)