Αρχική » Παπανικολάου Ευδοκία

Αρχείο κατηγορίας Παπανικολάου Ευδοκία

Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων στην Παλαμαϊκή Σχολή – 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Στις 4 Απριλίου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων και ο φετινός εορτασμός έλαβε επίσημο χαρακτήρα σε όλα τα σχολεία.

Στην Παλαμαϊκή Σχολή (1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου) οργανώσαμε 3 δράσεις.

Η πρώτη οργανώθηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων της Α τάξης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ευδοκία Παπανικολάου. Οι κτηνίατροι κ. Γιάννης Μιχαλόπουλος και κ. Κατερίνα Πολονύφη μίλησαν στους μαθητές μας για τη σημασία της θεσμοθέτησης της ημέρας αυτής από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ως σχολικής ημέρας φιλοζωίας. Ο κ. Μιχαλόπουλος περιέγραψε γλαφυρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα στο δρόμο και τόνισε ότι λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να προσφέρει η υιοθεσία τους. Στην περιοχή μας περίπου το 1/3 των ζώων που φιλοξενούνται σε σπίτια προέρχεται από υιοθεσίες από καταφύγια ή συλλόγους προστασίας ζώων. Με την παρέμβασή τους οι δύο κτηνίατροι, κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον όλων των μαθητών του σχολείου και κυρίως να καλλιεργήσουν την αγάπη για τα απροστάτευτα αδέσποτα ζώα.

Η δεύτερη δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με το σύλλογο προστασίας ζώων «Η ελπίδα». Οι εθελόντριες κ. Σοφία Καραμούζα και κ. Ελένη Σόμπολου, ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τις δράσεις του συλλόγου και το πρόγραμμα της Νέμεσις (Πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον τα ζώα και το κυνήγι). Για λίγες ώρες φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας και την Έρρικα, μια αξιαγάπητη αδέσποτη σκυλίτσα που έχει βρει καταφύγιο στην αγάπη των ανθρώπων του συλλόγου μέχρι να βρει μόνιμο σπίτι, μιας και δίνεται για υιοθεσία.

Τέλος, στο εργαστήριο Πληροφορικής οργανώθηκε προβολή ταινίας με θέμα την αφοσίωση του σκύλου προς τον άνθρωπο. Η ταινία «Χάτσικο», που έχει αφετηρία πραγματικό γεγονός των αρχών του προηγούμενου αιώνα στην Ιαπωνία, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών που την παρακολούθησαν μέχρι τέλους συγκινημένοι.

Ο Σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τις κ. Καραμούζα, κ. Πολονύφη και κ. Σόμπολου καθώς και τον κ. Μιχαλόπουλο για τις παρεμβάσεις τους και για τη μύηση των μαθητών μας στην αγάπη για τα ζώα. Ευχόμαστε να έχουν πάντα δύναμη να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες του έργου τους.

Διατροφή και Υγεία, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων της Α τάξης

Στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» της Α’ Γυμνασίου με διδάσκουσα την εκπαιδευτικό κ. Ευδοκία Παπανικολάου, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο διατροφολόγος-διαιτολόγος κ. Σαλωνίτης Κωνσταντίνος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα παιδιά με θέμα «διατροφή και υγεία», έγινε ενημέρωση για τα οφέλη της σωστής διατροφής στη σωματική και στην ψυχική υγεία των εφήβων. Ο κ. Σαλωνίτης έκανε εκτεταμένη αναφορά και στο θέμα του body shaiming, οποιαδήποτε αρνητική κριτική γίνεται για το μέγεθος ή το σχήμα του σώματος, που δυστυχώς επηρεάζει πολύ, κυρίως τους εφήβους, λόγω της αλλαγής που πραγματοποιείται στο σώμα τους κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Οι μαθητές ένιωσαν άνετα και έκαναν πολλές ερωτήσεις στον κ. Σαλωνίτη αποκομίζοντας έτσι γνώσεις που τους είναι απαραίτητες για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.  Σαλωνίτη για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του σχολείου μας και την τόσο κατατοπιστική ενημέρωση.