Αρχική » Ρόμπολα Ελπινίκη

Αρχείο κατηγορίας Ρόμπολα Ελπινίκη

Η Παλαμαϊκή Σχολή (1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου) στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Την Πέμπτη 29/2/2024, οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος Γ2, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών με διδάσκουσα την κ. Ελπινίκη Ρόμπολα, επισκέφτηκαν τα συσσίτια της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία και τη διανομή φαγητού.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας προσέρχονται καθημερινά στον χώρο του συσσιτίου που λειτουργεί στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου με υπεύθυνο τον πατέρα Γεώργιο Μπίμπο και με πολλή εργασία των εθελοντριών κυριών.

Μετά τη θερμή υποδοχή από τον πάτερ και την πρεσβυτέρα κ. Μαρία, οι μαθήτριες και μαθητές σήκωσαν τα μανίκια και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας, συσκευασίας και διανομής του φαγητού. Ήταν μια πρωτόγνωρη και συνάμα εξαιρετική εμπειρία για όλες και όλους αφού δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν με τον πιο βιωματικό τρόπο την έννοια της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Φέτος, φωτίζουμε τις ζωές μας με το φως από το αστέρι της Αγάπης!

Με πολλές δράσεις, στο πνεύμα Αγάπης και προσφοράς των Χριστουγέννων, η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Παλαμαϊκής Σχολής (1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου) αποχαιρέτισε το πρώτο μισό της φετινής σχολικής χρονιάς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι μαθητές του σχολείου μας συνέβαλλαν ώστε να ψηλώσει ακόμη περισσότερο το «γαλόδεντρο» που ετοιμάζει κάθε χρόνο η ομάδα φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου. Φέτος συμμετείχαν ακόμη περισσότερα σχολεία σε μια δράση που συντονίζει η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Πλακίδα. Η ποσότητα γάλατος που συγκεντρώθηκε θα παραδοθεί στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Την περασμένη Δευτέρα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το σχολείο μας διοργάνωσε χοροεσπερίδα. Τα εδέσματα είχαν ετοιμαστεί με τη φροντίδα των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου που μαζί με τους μαθητές διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των προγραμμάτων που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο μας.

 

 

 

Την Πέμπτη το βράδυ, στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, απολαύσαμε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Σταυρούλα Ακαλέστου. Η έμπνευση για τη θεατρική σύνθεση που παρουσιάστηκε, δόθηκε από το πολυτιμότερο αγαθό, την Αγάπη. Οι μαθητές που συμμετείχαν, κάλεσαν τους θεατές να φωτίσουμε όλοι μαζί τη ζωή μας με το αστέρι της Αγάπης και να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο!

 

Τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώθηκαν ποσότητες τροφίμων στο σχολείο μας από το περίσσευμα αγάπης των οικογενειών των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Κατά την παράδοσή τους στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Μεσολόγγι, ο υπεύθυνος π. Γεώργιος Μπίμπος ευχαρίστησε την εκπαιδευτικό κ. Ελπινίκη Ρόμπολα για το συντονισμό της δράσης κι ευχήθηκε να μεγαλώνει κάθε χρόνο η προσφορά και η αγάπη προς όσους έχουν ανάγκη.

Την Παρασκευή το πρωί, ο χώρος της ιστορικής Παλαμαϊκής Σχολής γέμισε χαρούμενα πρόσωπα και φωνές καθώς, μετά το πέρας των μαθημάτων και των εργασιών της ημέρας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να …τα ψάλλουν στους καθηγητές τους! Οι ευχές όλων συνόδεψαν τις τελευταίες μέρες του έτους! 

Ο Διευθυντής του Σχολείου μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές μας, ευχόμαστε Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλες και όλους!

Το νέο έτος να φέρει χαρές υγεία, δημιουργία, προκοπή και πρόοδο!

Χρόνια πολλά!