Αρχική » Παπαβασιλείου Δημήτριος

Αρχείο κατηγορίας Παπαβασιλείου Δημήτριος

Ημερίδα Χημείας στην Παλαμαϊκή Σχολή (1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου)

Σειρά πειραμάτων Χημείας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας.

Με πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Παπαβασιλείου, εκπαιδευτικό και υπεύθυνο Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών της Παλαμαϊκής Σχολής (1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου) , οργανώθηκε στο χώρο του γυμναστηρίου του σχολείου μας παρουσίαση και σχολιασμός πειραμάτων χημείας από τον χημικό κ. Φάνη Ντασιώτη, που ανήκει στο ΕΚΦΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τα πειράματα είχαν αναφορά στα αντίστοιχα κεφάλαια του μαθήματος Χημείας της Γ’ τάξης Γυμνασίου, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή, γεγονός που αποτυπώθηκε στις ερωτήσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διεξαγωγή των πειραμάτων, αλλά και στην προθυμία που επέδειξαν προκειμένου να συμμετέχουν σε ορισμένα από αυτά.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης επισημάνθηκαν και σχολιάστηκαν θέματα της «καθημερινής χημείας», καθώς και προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για την ασφάλειά μας κατά τη χρήση υλικών και ουσιών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Ντασιώτη, για την ευκαιρία που έδωσε σε όλα τα παιδιά να μυηθούν στα μυστικά της Χημείας με βιωματικό τρόπο. Ήταν μια δράση που άφησε ανεξίτιλο το μήνυμα ότι πίσω από ένα θεωρούμενο «δύσκολο» μάθημα υπάρχει μια μαγεία που μπορεί να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.