Αρχική » Ακαλέστου Σταυρούλα

Αρχείο κατηγορίας Ακαλέστου Σταυρούλα

Τιμή και δόξα στους Ήρωες του ’21!

Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές της Παλαμαϊκής Σχολής τίμησαν τη μνήμη των αγωνιστών του 1821.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική Παλιγγενεσία, την Παρασκευή 22/3/2024 οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Σταυρούλας Ακαλέστου, διηγήθηκαν με ξεχωριστό τρόπο την έναρξη του ξεσηκωμού και την τελική νίκη επί των Οθωμανών με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Η κ. Ακαλέστου με μια συγκινητική ομιλία έκλεισε την εκδήλωση.

Στη συνέχεια οι μαθητές μας κατέθεσαν στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων.

Την Δευτέρα 25/3/2024 συμμετείχαμε στην παρέλαση στην πόλη του Μεσολογγίου.Το τμήμα συνόδευσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Χάρης Πολονύφης..Δείτε στη συνέχεια πλάνα όπως καταγράφηκαν από τα ΜΜΕ της περιοχής μας..

Βίντεο από την ΑΙΧΜΗ (το σχολείο μας στο 6:08”)

Βίντεο από το OnairNews (το σχολείο μας στο 05:05”)

Φωτορεπορτάζ της παρέλασης τη Δευτέρα 25/3/2024

από την ΑΙΧΜΗ ΕΔΩ και ΕΔΩ

από το OnairNews ΕΔΩ

Η Παλαμαϊκή Σχολή παρουσιάζει: Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας!

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο από την χριστουγεννιάτικη θεατρική σύνθεση που παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας την Δευτέρα 18/12/2023 στην αίθουσα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Η Αγάπη, το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή μας, εμπνέει τους μαθητές και τις μαθήτριες που μας καλούν να φωτίσουμε με το αστέρι της τη ζωή μας και να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο!

Η επιμέλεια της γιορτής ανήκει στην εκπαιδευτικό κ. Ακαλέστου Σταυρούλα.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά)

Αδρασκέλα Εβελίνα

Βίλλιου Ζένια

Γερολυμάτος Μάριος

Γραβάνης Παναγιώτης

Δαρλαμήτσου Εβίτα

Καρδακά Ελένη

Κοντόβα Έλενα

Λάκκα Ασημίνα

Λαχανά Πανωραία

Λουκοπούλου Σοφία

Μάχα Ναταλία

Μπαλαμπάνη Ιόλη

Μπισδέκη Μαρία

Ντουσνίκου Χριστίνα

Ντρούκα Αγαθή

Παπακωστοπούλου Βάλια

Παπανικολάου Παναγιώτης

Περιστέρη Αναστασία

Πολονύφη Ειρήνη

Σπανού Μαρία

Στούμπου Λυδία

Τέλωνα Αικατερίνη

Τσιλιγκρού Γερασιμίνα

Φέτος, φωτίζουμε τις ζωές μας με το φως από το αστέρι της Αγάπης!

Με πολλές δράσεις, στο πνεύμα Αγάπης και προσφοράς των Χριστουγέννων, η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Παλαμαϊκής Σχολής (1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου) αποχαιρέτισε το πρώτο μισό της φετινής σχολικής χρονιάς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι μαθητές του σχολείου μας συνέβαλλαν ώστε να ψηλώσει ακόμη περισσότερο το «γαλόδεντρο» που ετοιμάζει κάθε χρόνο η ομάδα φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου. Φέτος συμμετείχαν ακόμη περισσότερα σχολεία σε μια δράση που συντονίζει η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Πλακίδα. Η ποσότητα γάλατος που συγκεντρώθηκε θα παραδοθεί στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Την περασμένη Δευτέρα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το σχολείο μας διοργάνωσε χοροεσπερίδα. Τα εδέσματα είχαν ετοιμαστεί με τη φροντίδα των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου που μαζί με τους μαθητές διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των προγραμμάτων που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο μας.

 

 

 

Την Πέμπτη το βράδυ, στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, απολαύσαμε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Σταυρούλα Ακαλέστου. Η έμπνευση για τη θεατρική σύνθεση που παρουσιάστηκε, δόθηκε από το πολυτιμότερο αγαθό, την Αγάπη. Οι μαθητές που συμμετείχαν, κάλεσαν τους θεατές να φωτίσουμε όλοι μαζί τη ζωή μας με το αστέρι της Αγάπης και να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο!

 

Τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώθηκαν ποσότητες τροφίμων στο σχολείο μας από το περίσσευμα αγάπης των οικογενειών των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Κατά την παράδοσή τους στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Μεσολόγγι, ο υπεύθυνος π. Γεώργιος Μπίμπος ευχαρίστησε την εκπαιδευτικό κ. Ελπινίκη Ρόμπολα για το συντονισμό της δράσης κι ευχήθηκε να μεγαλώνει κάθε χρόνο η προσφορά και η αγάπη προς όσους έχουν ανάγκη.

Την Παρασκευή το πρωί, ο χώρος της ιστορικής Παλαμαϊκής Σχολής γέμισε χαρούμενα πρόσωπα και φωνές καθώς, μετά το πέρας των μαθημάτων και των εργασιών της ημέρας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να …τα ψάλλουν στους καθηγητές τους! Οι ευχές όλων συνόδεψαν τις τελευταίες μέρες του έτους! 

Ο Διευθυντής του Σχολείου μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές μας, ευχόμαστε Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλες και όλους!

Το νέο έτος να φέρει χαρές υγεία, δημιουργία, προκοπή και πρόοδο!

Χρόνια πολλά!