Αρχική » Ανακοινώσεις » Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Το σχολείο μας τίμησε τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τη δημιουργία ταινίας που προβλήθηκε την Παρασκευή 17/11/2023 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Η κατάμεστη αίθουσα από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, έζησε τα γεγονότα από το τέλος του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και μετά, όλα όσα συνέβαλαν στην άνοδο της Χούντας αλλά και στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τα γεγονότα που ακολούθησαν, την πτώση της Χούντας και την επάνοδο της Δημοκρατίας.

Οι μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν αφηγήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα γεγονότα.

Αφήγηση (αλφαβητικά):

Δαρλαμήτσου Εβίτα, Δημητριάδου Ευτυχία, Δημητριάδου Μαρία, Καλτσούλα Χρύσα, Καπνίσης Δημήτρης, Μανιώτης Γιώργος, Μπαγιώργα Χαρά, Μπούρου Πηνελόπη, Πολονύφη Ειρήνη, Σπανού Μαρία, Φαρμάκη Φράια

Έρευνα – Κείμενα – Ψηφιακή επεξεργασία:

Κατσαρός Κωνσταντίνος

Χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό και ηχητικό υλικό από:

Εθνικό οπτικοακουστικό αρχείο (Επίκαιρα), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (πρωτοσέλιδα), Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων (πρωτοσέλιδα)

και βίντεο από:

17 Νοέμβρη, μια ακόμη στοιχειωμένη ημέρα, Επίκαιρα, Η δίκη της Χούντας (Θ. Θεοδοσόπουλος), Το χρονικό της Δικτατορίας 1967 – 1974 (Π. Βούλγαρης),

Η μηχανή του χρόνου, Φιλμ Ολλανδικής τηλεόρασης (σκηνοθεσία Albert Coerant, ρεπορτάζ Charles Schwietert, κάμερα Henri Sewner)

Παρακολουθήσετε την ταινία, διάρκειας 30 λεπτών:

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, συμμετείχαμε στην κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *