Αρχική » Ανακοινώσεις » Η Παλαμαϊκή Σχολή – 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου σε ειδική Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου

Η Παλαμαϊκή Σχολή – 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου σε ειδική Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου

Μετά από πρόταση της Παλαμαϊκής Σχολής – 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, την Παρασκευή 19/4/2024 οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδική ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μεσολογγίου που τέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αναστάσιος Καντάνης και ο π. Ανάργυρος Πλάκας. Έψαλλε ο Αλέξιος Ζαρζάνης.

Μετά το τέλος της ακολουθίας, ο π. Αναστάσιος μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην υιοθέτηση των ύμνων που συγκροτούν την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου ενώ αναφέρθηκε και στους 24 οίκους που ψάλλονται ακολουθώντας το ελληνικό αλφάβητο. Μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές για το μήνυμα που πρέπει να πάρουν από την Ακολουθία που δεν είναι άλλο από το ότι οι προσευχές μας έχουν και τις πρεσβείες της Θεοτόκου προς τον Κύριο και έδωσε σε όλους την εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος ως ευλογία.

Ο Σύλλογος διδασκόντων της Παλαμαϊκής Σχολής – 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, επιθυμεί να ευχαριστήσει ειλικρινώς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, καθώς επίσης και τον π. Αναστάσιο για την τέλεση της υποδειγματικής αυτής Ακολουθίας. Επίσης, ευχαριστούμε τον π. Ανάργυρο και τον κ. Ζαρζάνη για τη συμμετοχή τους αλλά και τους μαθητές μας που με μεγάλη προσοχή πήραν διδάγματα ζωής.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *